top of page

Pentax K-1 Mark II DSLR Fotoğraf Makinesi

36.4MP tam çerçeve CMOS sensörPRIME IV Görüntü İşlemcisi3.2 "Çapraz Eğimli LCD MonitörFull HD 1080p30 Video KaydıSAFOX 12 33 noktalı AF sensörüYerli ISO 819200; 4.4 fps çekimPiksel Kaydırma Çözünürlüğü II5 Eksenli Gövde Sarsıntısı AzaltmaDahili Wi-Fi ve GPS; Çift SD Kart yuvasıHava koşullarına dayanıklı magnezyum alaşımlı gövde

Pentax K-1 II Genel Bakış

Gelişmiş işleme ve gelişmiş görüntüleme yetenekleriyle ayırt edilen, Pentax'tan K-1 Mark II , ilk tam kare amiral gemisi DSLR'lerini takip ediyor. 36.4 MP CMOS sensör ve PRIME IV görüntü işlemcisi etrafında dönen kamera, Full HD video kaydı ile birlikte 4,4 fps'de yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üretme yeteneğine sahip. 14 bit görüntü işlemcisi, düşük ışık koşullarında çalışma için ISO 819200'e olan duyarlılığı arttırmanın yanı sıra gürültüyü azaltmaya ve doğruluğu ve renk doğruluğunu artırmaya yardımcı olan Ricoh tarafından geliştirilen Hızlandırıcı Ünitesi ile güncellendi. Bu sayede görüntü kalitesinin artmasına katkıda bulunan, keskin net elde çekim için kamera titremesini en aza indiren 5 eksenli Sarsıntı Azaltma Sistemi. Bu görüntü sabitleme sistemi ayrıca dört sıralı kareyi kaydetmek ve bunları birleştirmek için hareketi kaldıran Pixel Shift Resolution II'yi de etkinleştirir.Dinamik Piksel Kaydırma Çözünürlüğü de bu teknolojiden yararlanır.

Farklı görüntüleme varlıklarına ek olarak, K-1 Mark II, benzersiz fiziksel tasarımı ile karakterize edilir. Ağır hizmet tipi bir çelik ve magnezyum alaşımlı gövde özellikle sağlamdır ve geniş hava sızdırmazlığı bu kamerayı sert iklimlerde ve soğuk havalarda kullanıma uygun hale getirir. Geniş pentaprism optik vizör,% 100 çerçeve kapsamı ve yüksek 0,7x büyütme sağlar ve arkadaki 3.2 "1,04m-nokta LCD, çeşitli açılara kolay montaj için benzersiz bir çapraz eğimli tasarım sunar. GPS, çekimlerinizi etkileşimli bir harita üzerinde izlemek için görüntülerinizi coğrafi olarak etiketliyor.

36.4MP tam çerçeve CMOS sensörK-1 Mark II, minimum gürültü ile ayrıntılı görüntüler oluşturmak için tasarlanmış gelişmiş bir 36.4MP CMOS sensör kullanarak yüksek kaliteli görüntüler sunar. Maksimum çözünürlük garanti eden sensör, örtüşme önleyici veya optik alçak geçirgen filtreden yoksundur, ancak bu daha yüksek bir örtüşme ve hareli şansına neden olur. Kullanıcılar, fiziksel filtrenin etkilerini taklit etmek için sensörü hafifçe hareket ettiren AA Filtre Simülatörü işlevinden yararlanabilir.Hızlandırıcı Üniteli PRIME IVGörüntü sensörü ile uyum içinde çalışmak, gürültüyü etkili bir şekilde bastırmak ve hassas ayrıntıları yüksek hassasiyetle bile yüksek hassasiyetle yeniden üretmek için Ricoh tarafından geliştirilen Hızlandırıcı Birimden faydalanan güncellenmiş bir 14-bit PRIME IV işleme motorudur. 4,4 fps sürekli çekim, Full HD 1080p video kaydı ve diğer çeşitli işleme yoğun görevler Piksel Kaydırma Çözünürlüğü ve AstroTracer.5 Eksenli Gövde Sarsıntısı AzaltmaBir Pentax DSLR elyafı olan K-1 Mark II, 5 noktaya kadar sallanan 5 eksenli bir Sarsıntı Azaltma sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem tam kare sensör için optimize edilmiştir ve kameranın yatay ve düşey hareketinin yanı sıra esneme, eğim ve yuvarlanma işlemlerini gerçekleştirebilir. Dolayısıyla, kamera gövdesine yerleştirilen stabilizasyon nedeniyle, her K-montaj mercekle çalışır.

Pentax, güncellenmiş Pixel Shift Resolution II ayarının yanı sıra ek özellikler geliştirmek için sensörün mevcut hareketinden yararlanır. Bu mod, dört çekimi birleştirerek sensörü her piksele kaydırır. Bu, olağanüstü netlik sağlar, gürültüyü azaltır ve etkili çözünürlüğü 42MP'ye yükseltir. Ek olarak, K-1 Mark II, elde çekim yaparken kullanılmasına izin veren Dinamik Piksel Kaydırma Çözünürlüğüne sahiptir.

Başka bir özellik, sensörü yukarı / aşağı ve sola / sağa kaydırmanın yanı sıra hafifçe döndürmenizi sağlayan bir görüntü kompozisyon yardım işlevidir. Bu, kameralarını hareket ettirmeye gerek kalmadan kompozisyonlarını ayarlamalarını sağlar ve hassas bir şekilde dengeli tripod çalışması için faydalı olabilir.SAFOX 12 AF sistemiSAFOX 12 AF sistemi tam çerçeve görüntü sensörü için optimize edilmiştir ve 25'i çapraz tip olmak üzere toplam 33 AF noktasına ve tüm aydınlatma koşullarında performansı en üst seviyeye çıkarmak için üç f / 2,8 parlaklık sensörüne sahiptir.Sistem, 25 merkez sensörünü kullanarak -3 EV'e kadar çalışabilir ve karanlık sahnelerde ve aşırı arka ışık koşullarında çalışabilir.Full HD 1080p video kaydıStandart fotoğraf çekimine ek olarak, K-1 Mark II, H.264 sıkıştırma kullanarak 30p veya 60i'de Full HD video yeteneğine sahiptir. Bu, fotoğrafçıların cep telefonlarına başka bir kamera taşımaya gerek kalmadan yüksek çözünürlüklü hareket yakalama özelliği eklemelerini sağlar. Böylece, HD 720p ile çekim yaparken, kullanıcılar 60 p ile çekim yapabilir. Ek olarak, kamera NTSC / PAL değiştirilebilir ve yüksek kaliteli ses desteği için kulaklık ve mikrofon jakları ile donatılmıştır.Cross-Tilt LCD ile Hava koşullarına ve Toza Dayanıklı GövdeDayanıklılık her zaman Pentax'ın en güçlü takımlarından biri olmuştur ve K-1 Mark II, sert ve hafif bir magnezyum alaşımlı kabuk içinde kaplanmış paslanmaz çelik bir şasiye istisna değildir. Bu nedenle, kameranızın devreden çıkmaması için yağmur veya toz olmamasını sağlamak için kamera 87 yere kapatılmıştır. Kamera, donma sıcaklıklarını da 14 ° F'ye kadar düşürecek şekilde tasarlanmıştır.

K-1 Mark II, iki SDXC kart yuvası ile donatılmıştır. Bunlar yedekleme, JPEG'lerin ve ham dosyaların depolanmasını bölmek veya kart 1 dolduğunda taşma için yapılandırılabilir. Böylece kullanıcılar vücutta ayarların hızlı ve sezgisel bir şekilde yapılmasını sağlayacak çeşitli aramalar ve düğmeler bulmak istiyor. Bununla birlikte lens yuvasında LED aydınlatmalı gövde noktaları, kart yuvaları, LCD'nin arka tarafı ve kamera düşük ışıkta bulunur.

K-1 Mark II'nin özelliklerinden biri 3.2 "1.04m-nokta Çapraz Eğimli LCD Yaklaşan ve sağa ve sola 35 °.GPS, Pusula ve AstroTracerDahili GPS ile, atıcılar çalıştıkları gibi hareketlerini ve konumlarını otomatik olarak izleyebilirler. Bir dijital pusula özelliği kullanılmasını sağlarken konum, karşı yön ve koordine edilmiş evrensel zamanı kaydedebilir. Bununla birlikte, AstroTracer işlevini etkinleştirmek için Sarsıntı Azaltma mekanizmasıyla birlikte çalışabilir. Bu sistem yıldızların gökyüzündeki hareketini hesaplamak için konum verilerini ve kamera konumunu alır. Sensör, uzun pozlamalarla yıldız izlerinin yakalanmasını en aza indirmek için hareketle senkronizedir.Diğer Kamera ÖzellikleriGerçek zamanlı sahne analiz sistemi, pozlama, renk, yüzler, hareket ve daha pek çok zamanda iyi görünmek için geliştirildi.Dahili Wi-Fi bağlantısı, kullanıcıların görüntü aktarımı ve uzaktan kamera kontrolü için bir mobil cihaz kullanarak doğrudan kameraya bağlanmalarını sağlar.Görüntüleri seçilebilir kalite ve çözünürlüklerde DNG raw, Pentax raw veya JPEG formatında kaydedin.APS-C kırpma modu, mevcut APS-C formatındaki lenslerle tam uyumluluk sağlar.Diyafram açıklığı ve deklanşör hızı öncelik modu (TAv), ISO seçimini kameraya bırakırken manuel olarak diyafram açıklığı ve deklanşör hızını seçmenizi sağlar.İsteğe bağlı adaptör, kullanıcıların 645 serisi orta formattaki lensleri K-1'e monte etmelerini sağlar.Kırınım Düzeltme işlevi, küçük açıklıklardaki kırınımı hesaba katar ve görüntü netliğini iyileştirir.Video modunda netleme özelliği, manuel netlemeye yardımcı olmak ister.Dil Desteği: İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Felemenkçe, Danca, İsveççe, Fince, Lehçe, Çekçe, Macarca, Türkçe, Yunanca, Rusça, Korece, Geleneksel Çince, Basitleştirilmiş Çince ve Japonca.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page